Nīderlandes autosportists Makss Verstapens var kļūt, iespējams, jau šonedēļ, par pirmo F-1 pilotu vēsturē, kurš vienā sezonā triumfējis 14 posmos. Līdz šim tikai diviem citiem braucējiem bija izdevies sezonas laikā 13 reizes kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Verstapens un "Red Bull" komanda pēdējās divās sezonās ir bijis traucēklis Luisam Hamiltonam pārspēt Mihaela Šūmahera rekordu. Vai nīderlandietim ir šo divu F-1 leģendu potenciāls?

Man uzreiz jāatzīstas, ka neesmu no tiem benzīngalvām, kas nedēļas nogalēs aizrautīgi seko līdzi F-1 sacīkstēm, iedziļinoties visās šā autosporta veida tehniskajās niansēs. Manu uzmanību piesaista rekordi un personības. Verstapens ir devis pamatotu iemeslu atvērt neskaitāmi daudzas lapas interneta pārlūkā, lai vairākkārt apmaldītos, caurskatot statistikas ailītes, bet beigās nonāktu pie kaut kādiem secinājumiem.

"Red Bull" komandas pilots Verstapens šīs sezonas 18. posmā nodrošināja uzvaru F-1 čempionāta kopvērtējumā. Par čempionu viņš kronēts otro reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas. 25 gadus vecais autosportists šosezon uzvarējis 13 no 19 aizvadītajiem posmiem. Līdz sezonas beigām ir vēl trīs posmi, kuros nīderlandietim ir iespēja labot F-1 rekordu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp