Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sācis savā karjerā ceturto Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu. Diemžēl saglabājusies tendence, ka individuālie statistikas rādītāji mūsu ripu ķērājam ar katru gadu turpina lejupslīdi. Latvieša pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" komandai šīs sezonas pirmajās 10 spēlēs zaudējumu ir vairāk nekā uzvaru. Patlaban ar sešiem punktiem vienība likumsakarīgi ir pēdējā vietā ne tikai Metropolitēna divīzijā, bet arī kopumā Austrumu konferencē...

Mums visiem, nu varbūt ar ļoti retiem izņēmumiem, dzīvē ir lielāki vai mazāki kāpumi un kritumi. Merzļikins pasaules spēcīgākajā hokeja līgā ienāca ar spīdīgu birku, kuru viņam piesprauda "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris: "labākais vārtsargs ārpus NHL". Pašā sākumā cerības neattaisnojās - debijas mačā ielaisti septiņi vārti, līdz karjeras pirmajai uzvarai bija nepieciešamas nepilnas 10 spēles. Toties turpinājums nelika vilties. Merzļikins savā NHL debijas sezonā pēc statistikas rādītājiem vidēji spēlē zaudētajos vārtos un atvairītajos metienos, kā arī "sausajos" mačos bija starp Top 5 labākajiem ripu ķērājiem.

Merzļikina debijas sezonā "Blue Jackets" kvalificējās Stenlija kausa izcīņai, kur pirmajā kārtā atzina topošās NHL čempiones Tampabejas "Lightning" pārākumu. Savukārt iepriekšējās divās sezonās Kolumbusas komanda nespēja iekļūt "play-off" turnīrā. Turklāt arī Merzļikina statistikas rādītāji otrajā un trešajā gadā vairs nebija tādi kā pirmajā. Lai arī no malas varbūt šķiet, ka vārtsargs cīnās pats par sevi, daudz kas ir atkarīgs no komandas biedriem, lai ripu ķeršana un atvairīšana izdotos. Ziemeļamerika šajā ziņā ir pateicīga zeme, jo lielajās sporta līgās apkopo ārkārtīgi daudz dažādas statistikas. Varbūt pat pārāk daudz, un ne visu vajag ņemt vērā. Tomēr datu analītika ļauj gūt secinājumus, vērojot spēles no malas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp