Īlons Masks beidzot nopircis Twitter un sācis intensīvu darbinieku atlaišanu. Nekavējoties atlaista arī dāma, kas bijusi atbildīga par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa nobloķēšanu. Konservatīvais sociālā tīkla lietotāju spārns uzgavilē – beidzot esot atgriezta vārda brīvība!

To pašu Trampu savulaik nobloķēja, jo viņš izplatīja melīgu informāciju, lai manipulētu ar saviem atbalstītājiem. Tā rezultātā notika saniknotu nemiernieku iebrukums ASV Kapitolijā, kurā gāja bojā pieci cilvēki un tika ievainoti 138 policisti. Tā neko vārda brīvība, ne? Tradicionālās vērtības.

Šis ir visnotaļ amizanti, jo vislielākajā sajūsmā par sociālā tīkla jaunumiem ir cilvēki, kuriem šķiet, ka vārda brīvība ir konservatīvu un aizskarošu izteikumu vienvirziena iela. Tā ir tā labā un pareizā vārda brīvība. Tomēr nešaubieties ne mirkli – precīzi tie paši cilvēki, kuri šobrīd ir sajūsmā par Maska aktivitātēm, būs pirmie, kuri ņuņņādami skries ietagot un saukt palīgā Valsts policiju, kolīdz ieraudzīs kādu viedokli, kuram nepiekrīt. Jo vārda brīvība ir tikai tad, paustais glauda pa spalvai.

Tie ir tie paši cilvēki, kuri skaļi protestēja pret to, ka pastāv tādas lietas kā naida noziegums un naida runa, bet jau mirkli vēlāk sāka apsūdzēt naida runā ikkatru viedokli, kas viņu labsajūtai bija pārāk liberāls. Tie paši, kuri ar putām uz lūpām kliedz, ka atcelšanas kultūra jāatceļ, bet vienmēr ir pirmajās rindās, kad jāatceļ un jānospārda kāds nedaudz progresīvāka viedokļa paudējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X