TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK piedāvā ekskluzīvu ieskatu Hersonas sadzīvē pēc Krievijas okupācijas. Šī ir publikācijas sestā daļa, kas tapusi, sazinoties ar pagrīdē dzīvojošu hersonieti, kuras vārdu mēs nedrīkstam atklāt.

Dzīve Hersonas pagrīdē, 6. daļa.

3.11.2022.

Es nevaru jums apstiprināt mobilo sakaru torņu spridzināšanu, bet tādas runas klīst un tas ir ļoti iespējams. Pieņemot, ka tiek plānots ukraiņu pretuzbrukums, tad, protams, krievi gribēs atstāt iedzīvotājus bez jebkādiem sakariem. Lai vietējie nepārsūtītu koordinātas un tamlīdzīgi.

Šodien jau trešo dienu tiek izlaupīta Hersonas Mākslas muzeja kolekcija, kuras galvenā daļa bija slavenās Korņilovas kolekcija no Sanktpēterburgas. Tur bija arī Aivazovska, Vrubela, Brjanska, Pimonenko un daudzu citu pazīstamu mākslinieku darbi. Tas viss notiek mūsu acu priekšā. Bet ko mēs varam darīt? Redzēju pie muzeja Ārkārtas situāciju ministrijas darbiniekus un trīs Krievijas kravas automašīnas, kurās tika krāmētas gleznas. Arī Novadpētniecības muzejs ir izlaupīts, visticamāk, ar direktora piekrišanu. Tur bija Gaškeviča 19. gadsimta beigās, 20. gadsimta sākumā sengrieķu, romiešu un skitu apmetnēs atrastie artefakti. Tā bija diezgan nopietna kolekcija.

Kas attiecas uz kuģiem, jā, visi kuģi, visas laivas ir pārceltas uz kreiso Dņepras pusi. Vēl vakar mēs redzējām, kā Kuibiševa remontrūpnīcā ir pietauvota liela jahta. Nodomāju, ka ne mūsējā, jo tās nosaukums “Sudraba vilnis” bija rakstīts angļu valodā. Šo milzīgo jahtu divi velkoņi ar uz borta uzkrāsotu Ukrainas karogu un skursteņiem, nokrāsotiem Ukrainas karoga krāsās, bet pa virsu apzīmētiem ar Z un V burtiem, aizvilka uz kreiso Dņepras krastu. Dažus no mazākajiem kuteriem un laivām īpašnieki paši ir nogremdējuši. Tā, lai laupītājiem būtu problemātiski tos izcelt un aizvest prom. Pēc pilsētas atbrīvošanas īpašnieki varēs izcelt savus īpašumus no ūdens un savest darba kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X