Nav noslēpums, ka profesionāliem sportistiem nereti piedod vairāk nekā kādam, kurš nav spilgto rampu gaismā. Atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšana, sabiedriskās kārtības traucēšana, kautiņi publiskās vietās - no šādu izdarību sekām sportistiem nereti samērā vienkārši izdodas izvairīties. Bet ir reizes, kad likums ir nepielūdzams.

Turpmākajās rindās apkopoti augsta līmeņa sportisti no visas pasaules, kuri savulaik pastrādājuši kādu nopietnu noziegumu, tāpēc devušies padzīvot aiz biezajiem cietuma mūriem.

Oskars Pistoriuss (paralimpiskais vieglatlēts, Dienvidāfrikas Republika (DĀR))

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas nošaušanā paša mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā 2013. gada 14. februārī. Iepriekš Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa mājā.

DĀR pārstāvis skriešanai izmantoja īpašas protēzes, 2012. gada vasarā piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. Viņš kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Pistoriusam 2014. gadā piesprieda piecu gadu cietumsodu, jo viņš tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Orentāls Džeimss "Oudžejs" Simpsons (amerikāņu futbols, ASV)

Visticamāk, absurdākais un neticamākais stāsts šajā apkopojumā.

Simpsonu 1969. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā izvēlējās pirmajā kārtā ar pirmo numuru. Desmit gadu ilgās karjeras laikā viņš pārstāvēja Bufalo "Bills" un Sanfrancisko "49ers" vienības. Iekļauts gan profesionālā, gan koledžas futbola slavas zālē. Kopējais apbalvojumu un atzinību saraksts ir ārkārtīgi garš. Viens no visu laiku labākajiem amerikāņu futbola spēlētājiem. 2019. gadā Simpsonu iekļāva NFL simtgades simboliskajā izlasē.

1985. gada 2. februārī Simpsons apprecējās otro reizi, par sievu apņemot viesmīli Nikolu Braunu. Pāra savienībā piedzima divi bērni - Sidnija Brūka un Džastins Raiens.

Laulība ilga septiņus gadus, bet to laikā sieva Simpsonu ne reizi vien apsūdzēja vardarbībā. Pāris izšķīrās 1992. gada februārī.

1994. gada 12. jūnijā Nikolu Braunu un viņas draugu Ronu Goldmenu atrada nežēlīgi noslepkavotus sievietes privātmājas pagalmā Losandželosā. Par vienu no galvenajiem aizdomās turamajiem nekavējoties kļuva tieši Braunas bijušais vīrs Simpsons.

Simpsonu arestēja...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp