Kā tas var būt, ka tas, kurš 83 miljoniem cilvēku aizliedzis izmantot "Twitter", var brīvi lietot šo platformu, lai gānītu sievietes un atbalstītu brutālo uzbrukumu rakstniekam Salmanam Rušdi? Es runāju par Irānas Islāma Republikas līderi ajatollu Hamenei, kura valdība slepkavo jaunas sievietes, kuras vēlas iziet sabiedrībā ar neaizsegtiem matiem.

Tagad, kad Īlons Masks ir iegādājies "Twitter", aktīvisti cenšas viņu pārliecināt dzēst Hamenei kontu. Masks nesenā vēstulē "Twitter" reklāmdevējiem lēmumu nopirkt "Twitter" pamatoja ar to, ka "civilizācijas nākotnei ir svarīgi, lai tai būtu kopīgs digitālais tirgus laukums, kur veselīgā veidā izdiskutēt daudzas un dažādas pārliecības, neķeroties pie vardarbības". Masks brīdina, ka citādi tiks zaudēta iespēja uzturēt dialogu un ka tā vietā sociālie tīkli sašķelsies "galēji labējā un galēji kreisajā burbulī, kas tikai vairos naidīgumu un sašķeltību mūsu sabiedrībā".

Līdzīgi kā Maskam, arī man bažas rada tas, ko viņš sauc par "sociālpolitiski atjēdzīgo (woke) prāta vīrusu" - gatavību vārdiski uzbrukt cilvēkiem, kuru paustās pozīcijas tiek uzskatītas par politiski nekorektām un patiesa dialoga trūkumu politiskajā spektrā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X