Demogrāfija vienmēr bijusi lieliska tēma. Latvijai īpaši aktuāla, jo jaundzimušo latviešu skaits arvien turpina būt mazāks par valstī ik gadu nomirstošajiem iedzīvotājiem, tāpēc daudzi sāk bažīties par latvietības izzušanu. Saprotams, ka dzimstības palielināšana gulstas uz jauno ģimeņu pleciem. Un kurš gan varētu viņu vēlmes un vajadzības pārzināt labāk nekā vīrieši dzīves rietā.

Nesen Demogrāfisko lietu centra vadītājs Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība) intervijā Latvijas Radio nāca klajā ar jaunu ideju, kā panākt, lai jaunieši sāk intensīvi bliezt augšā bērnus. Tātad – saistībā ar bērna piedzimšanu varētu mazināt studiju un studējošā kredītu! Jaunajiem vecākiem ar vienu bērnu varētu kredītu samazināt uz pusi, bet ar diviem – dzēst pavisam.

Lūk, tieši tik vienkārši. Jo skaidrs, ka studiju kredīts ir procentuāli viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc divdesmitgadnieki nedzemdē bērnus. Vēlme iegūt pēc iespējas labāku un kvalitatīvāku izglītību, sākt veidot stabilu karjeru un saņemt labu algu, kas vēlāk nodrošinātu adekvātu māmiņalgu? Ko niekus, galvenais tikt vaļā no 100 € ikmēneša maksājuma studiju kredītam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X