Vasaras pilnbriedā, 29. jūnijā Latviju pāršalca ziņa, ka izlases uzbrucējs Miks Indrašis parakstījis viena gada līgumu ar agresorvalsts hokeja klubu Maskavas "Spartak". Daļa sabiedrības steidza viņu publiski lamāt par okupantu, daļa bija apjukusi, bet daļa - gaidīja, ko teiks pats Miks. Viņš gan ieturēja nedēļu ilgu pauzi, bet pēc tam ar sociālās saziņas lietotņu palīdzību pauda, ka līgumu ar "Spartak" nav parakstījis.

Tas arī bija vienīgais Indraša publiskais komentārs. Izdevumam "Privātā Dzīve" savu redzējumu par situāciju izklāstīja arī hokejista mamma, bet Miks par to neko neesot zinājis.

"Miks ir pieaudzis cilvēks un dara to, ko uzskata par nepieciešamu. Mēs ar dēlu par šo tēmu pat nesākam sarunas. Negribu prasīt, kāpēc tā, bija citi varianti vai nebija. Ja būtu, tad jau droši vien viņš izvēlētos tos citus, jo zinu Miku, zinu viņa patriotisko nostāju," tā vasarā izteicās uzbrucēja mamma.

Sarunā raidierakstā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" Indrašis atklāja, ka par viņa komunikāciju ar "Spartak" neviens no mājiniekiem neesot zinājis. Tas bijis emocionāli grūts laiks, jo hokejistam bijušas pārdomas par savu profesionālo nākotni.

"Situācija tur bija diezgan sarežģīta. Ar visu, kas tur bija un nebija. Ar to, ko teica vieni, ko - otri. Situācija nebija vienkārša, tāpēc arī gāju uz [Latvijas Hokeja] federāciju runāt. Tāpēc man bija jurists, kurš par visu bija informēts," sarunā TVNET studijā sacīja Indrašis.

"Es nekad negribu nevienu "nolikt", bet ļoti nepiekrītu...

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp