1912. gada 10. jūnijā kāds joprojām nenoskaidrots slepkava ar cirvi Mūru ģimenes mājā Villiskā Aiovas štatā nogalināja astoņus cilvēkus (divus pieaugušos un sešus bērnus). Šis notikums nu kļuvis par vienu no bēdīgi slavenākajām slepkavībām Aiovas vēsturē, savukārt Mūru nams - par vienu no spoku apsēstākajām vietām ASV.

Ātri vien viņš no mājas bija ārā uz lieveņa, kur Mērijai palūdza izsaukt policiju. Redzētais viņu pamatīgi šokēja. Visi astoņi mājā esošie cilvēki bija miegā nosisti ar cirvi. Augšstāva saimnieku guļamistabā gulēja 43 gadus vecā Džosija un 39 gadus vecās Sāras līķi. Palagi bija pamatīgi piesūkušies ar asinīm. Pārējās augšstāva guļamistabās atradās 11 gadus vecā Hermaņa, 10 gadus vecās Mērijas, 7 gadus vecā Boida un 5 gadus vecā Pola līķi. Savukārt pirmā stāva viesistabā nosistas gulēja Līna un Ina Stilindžeres.

Policija drīz noskaidroja, ka vecāki tika nogalināti pirmie, turklāt ar lielāku naidu un spēku nekā bērni. Slepkava bija izmantojis cirvja aso galu un atvēzējies tik sparīgi, ka griestos virs gultas bija izcirsts caurums. Džosijs bija saņēmis vismaz 30 cirvja cirtienus, un viņa seja bija tā sadragāta, ka acis vairs nebija atrodamas. Bērni savukārt bija nosisti ar cirvja trulo galu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X