Pirms aptuveni pusgada Kirils Stremousovs bija mazpazīstams Ukrainas politiskās dzīves marginālis, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš veidoja strauju kolaboranta karjeru un tika iecelts par Hersonas okupācijas “administrācijas” vadītāja vietnieku. Viņš nepaguris stāstīja, ka Krievija Hersonā ir uz “visiem laikiem”. Šie “visi laiki” Stremousovam beidzās 9.novembrī - viņš gāja bojā dienā, kad Krievijas armija paziņoja par atkāpšanos no Hersonas.

Pēc iebrukuma Ukrainā Krievija Ukrainā sāka izmantot virkni kolaborantu, lai tādējādi radītu iespaidu par okupācijas “administrāciju” likumību. Par Hersonas gubernatora vietnieku Kirils Stremousovs tika iecelts aprīli.

Uz papīra viņš bija otrs galvenais, tomēr Stremousovs ātri vien aizēnoja savu priekšnieku Vladimiru Saļdo, galvenokārt pateicoties saviem regulārajiem video, kuru agresīvais antiukrainiskais tonis nereti balansēja uz absurda robežas.

Karjeras virsotni Stremousovs sasniedza septembrī, kad viņš bija starp lūgtajiem viesiem Kremlī, kur Putins īpašā ceremonijā parakstīja rīkojumu, saskaņā ar kuru Krievijas sastāvā tiek uzņemtas okupētās Ukrainas teritorijas, tostarp Hersona.

Stremousova nāve - satiksmes negadījums vai Krievijas specdienestu operācija, kurā režīms atbrīvojas no muldoņas, kas tam vairs nav noderīgs, - arī tuvākajā nākotnē, visticamāk, paliks neizskaidrots noslēpums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X