Vai Ziemassvētkus var svinēt bez sniega? Un kā vēl!

No 2. decembra Latvijas kinoteātros nonāks ilgi gaidītā pašmāju piedzīvojumu filma “Ziemassvētki džungļos”, kas uzņemta Indonēzijā. Tās režisors ir jau popularitāti guvušais Jāks Kilmī. Viņa kontā ir “Ātrie igauņu puiši” un dokumentālā filma “Spiegs, kurš mans tēvs”. Mēs, TVNEt kultūras redakcija, uz sarunu aicinājām pazīstamo dabas pētnieku un nu jau arī aktieri Māri Olti, kurš filmā atveido vienu no galvenajām lomām – apjukušo ģeologu, kurš strādā Indonēzijas zelta raktuvēs un kopā ar ģimeni dodas džungļos, lai atrastu Ziemassvētku brīnumu.

Mārim šī ir pirmā nozīmīgā loma kā aktierim mākslas filmā, bet nu – āķis ir lūpā!

Ko rietumnieki varētu iemācīties no austrumniekiem?

Neko. Man šķiet, ka rietumu cilvēkam ir jānomirst, lai viņš pārdzimtu austrumu cilvēkā. Man bija sajūta, ka tur ir pārdzimuši visi tie cāļi, kurus apēd Eiropā un Amerikā. Mēs taču daudz ēdam dažādus nagetus un visu ko. Nu, tad tie putniņi ir tas indonēziešu gars. Viegli, patīkami cilvēki. Viņiem pie sultāna pils katru nedēļu ir pat putnu dziedāšanas sacensības.

Vai tu atceries savus mīļākos Ziemassvētkus?

Es neprotu svinēt svētkus. Manā ģimenē mēs ar šo neesam veiksmīgi. Mana svētku sajūta ir tad, kad visi ir mājās. Sabrauc kopā. Tas ir patīkami. Man tuvāki būtu ziemas saulgrieži – kaut kas bišķiņ mežonīgāks.

Vai Ziemassvētki var būt bez sniega?

Jā, ejiet uz filmu un vērojat paši! Tur viss būs labi redzams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp