“Galda spēles ir viens no demokrātiskākajiem izklaides veidiem,” tā saka “Brain Games” īpašnieks Egils Grasmanis, kura vadītais uzņēmums kļuvis par līdzīpašnieku “Folded Box” - kompānijai, kas otrdien ver durvis jaunai galda spēļu ražotnei Pierīgā. Turklāt, pēc “Folded Box” valdes locekļa Armīna Urberga vārdiem, ar ražotnes unikālo tehnoloģisko procesu Latvija sevi iezīmēs Eiropas galda spēļu kartē.

Egils Grasmanis (E. G.): Pēdējos piecus gadus galda spēļu tirgus bija strauji augošs. Ar pandēmiju tirdzniecības apjoms pieauga vēl vairāk. Ja runājam par Baltiju, šogad “Brain games” atkal būs rekordgads, bet pasaulē šie rādītāji ir nedaudz piebremzējušies.

Mana pārliecība ir tāda, ka pandēmijas laikā daudzi cilvēki atkal sāka pievērsties galda spēlēm kā hobijam. Nedomāju, ka tur gaidāms kritums.

Galda spēles ir viens no lētākajiem izklaides veidiem. Mūsu platuma grādos ir stereotips, ka “galda spēles ir dārgas”. Tomēr, ja salīdzina ar kino – to tu apmeklē vienreiz, bet labu galda spēli par to pašu naudu tu vari spēlēt vēl un vēl.

Par fizisku galda spēļu norietu runāt nevar. Tirgus tendences rāda, ka 2018. gadā tirgus apjoms bija 12 miljardi, bet līdz 2026. gadam galda spēļu tirgus apjoms būs dubultojies, tāpēc galda spēļu tirgus ir ļoti silts virziens, kurā darboties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X