“Iedzīvotāji faktiski pataisīti par ķīlniekiem,” TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta Tīraines ciemata iedzīvotājs Edgars. Viņš ir viens no ciematniekiem, kurš pavasarī saņēmis nepatīkamu ziņu – no nākamā gada vasaras virknei māju tiks atslēgta elektroapgāde, jo izmantotie tīkli ir novecojuši un ieguldīt to atjaunošanā SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” nevar, jo tīkla infrastruktūra viņiem nepieder. Tagad iedzīvotājiem jāizvēlas – maksāt par jaunu tīklu izbūvi vai dzīvot bez elektrības.

KLIK rīcībā esošajā brīdinājuma vēstule no “Mārupes komunālie pakalpojumi” norādīts, ka uzņēmums ieguvis tīkla infrastruktūru savā valdījumā vēsturiski. “Kā pagaidu risinājumu, līdz Mārupes novadā tiks izveidota normatīvajiem aktiem atbilstoša elektroapgādes infrastruktūra,” teikts minētajā vēstulē. Ar vārdu “vēsturiski” noprotams, ka Mārupes dome infrastruktūru pārņēmusi savā pārraudzībā, balstoties uz Augstākās padomes 1992.gadā pieņemto lēmumu.

Vērsāmies Mārupes domē ar jautājumu, kāpēc 30 gadu laikā netika risināts “pagaidu tīkla jautājums”, taču konkrētu atbildi nesaņēmām. “Saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām” 15. panta pirmās daļas 1.punktu elektroenerģijas nodrošināšana neietilpst pašvaldības autonomajās funkcijās – organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus,” skaidro Mārupes domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila. Viņa gan piebilst, ka, neraugoties uz to, dome aktīvi iesaistās šī brīža situācijas risināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X