Krievijas iebrukums Ukrainā radījis vairākus negaidītus varoņus. Viens no tiem ir Volodimirs Zelenskis, kurš no popularitāti zaudējuša prezidenta un bijušā komiķa pārtapa par galveno Ukrainas pretošanās simbolu. Vēl neordinārāks Ukrainas varonis ir Zelenska padomnieks Oleksijs Arestovičs, kurš regulāri informē par militārajām norisēm un ar sociālo tīklu starpniecību kļuvis par Ukrainas slavenāko ideologu. Kādas tad patiesībā ir Arestoviča idejas?

Arestovičs – ideologs ar sarežģītu pagātni

Oleksijs Arestovičs dzimis 1975. gada 3. augustā Gruzijā un nāk no krievu valodā runājošas ģimenes ar poļu un baltkrievu saknēm. Viņš absolvējis Odesas Militāro akadēmiju Ukrainā, iegūstot militārā tulka diplomu, vēlāk iegūstot izglītību arī teoloģijā un filozofijā. Pēc tam viņš sāka dienēt Ukrainas Aizsardzības ministrijas Centrālajā izlūkošanas pārvaldē. Sākoties konfliktam Ukrainā 2014.gadā, Arestovičs atbalstīja kaujas vienību izveidošanu un organizēja labdarības fondu psiholoģiskā atbalsta nodrošināšanai Ukrainas karavīriem.

Viņš izmēģinājis vairākas profesijas - aktiera, psihologa, skolotāja. Arī pašlaik Arestovičs dara vairākas lietas vienlaicīgi: viņš ir psihoanalītiķis, pulkvežleitnants Ukrainas armijas rezervē, politisko un militāro aktualitāšu komentētājs un populārs blogeris ar 1,7 miljoniem "YouTube" sekotāju. Kad sākās Krievijas 24.februāra iebrukums Ukrainā, viņš regulāri no Kijivas ziņo par militāro situāciju un kopā ar Krievijas opozicionāru Marku Feiginu ieraksta “Ukrainas kara dienasgrāmatas”, kurās analizē notikumus frontē.

Aktīvā komunikācija kara laikā padarījusi Arestoviču par otro populārāko cilvēku Ukrainā uzreiz pēc prezidenta Volodimira Zelenska.

Arestovičs apsvēris jauniegūto popularitāti izmantot par pamatu prezidenta vēlēšanu kampaņai, ja Zelenskis atteiksies no kandidēšanas uz otro termiņu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X