Laika gaitā jau pierasts pie teju vai visa, kas varētu izskanēt no tā saucamo konservatīvo vērtību piekritējiem un sludinātājiem. Piemēram – ir pilnīgi skaidrs, ka geji ir slikti un, tā kā viņu vienīgais patiesais mērķis ir iznīcināt tradicionālās ģimenes, viņiem nepienākas nekādas tiesības. Arī Stambulas konvencija radīta, lai sagrautu latvisko dzīvesziņu. Tomēr kāda lieta pārsteidza mani nesagatavotu – izrādās, ka darbs ir domāts tikai vīriešiem.

Jā, lūk, pagājušajā nedēļā 13. Saeimā neilgi par deputātu strādājušais, toreizējais partijas “Konservatīvie” biedrs, Ainars Bašķis savā twitter profilā publicēja šādas lieliskas pārdomas:

“Sievietei reiz dzīvē ir jāizvēlas – vai nu ģimenes dzīve un dvēseles harmonija vai karjera un darbs un izmisīga vēlme kaut ko atrast, kaut ko sameklēt. Nav vidusceļa. Vienkārši nav. Tieksme pēc t.s. dzimumu līdztiesības ir pamatu pamatos pretdabiska un nenormāla.”

Skaisti, vai ne? Viedoklis gluži kā no pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem turīgā ģimenē, kas dzīvo kādā no ASV lielo pilsētu priekšpilsētu privātmāju rajoniem. Vīrs strādā un nes mājās mamutu, kamēr sieva gatavo ēst, uzkopj māju un kopā ar draudzenēm dzer margaritas. Šo stāstu beigās gan viņas parasti no garlaicības un nerealizētajām dzīves ambīcijām nodzeras, nonarkojas vai kādu nogalina, bet šis droši vien ir cits seriāls.

Jebkurā gadījumā Ainaram šķiet, ka strādājoša sieviete nespēj būt harmonijā ar sevi un vienīgo patieso laimi iespējams atrast vien ģimenē un dzemdējot bērnus. Amizantā kārtā pats Bašķis uz gadu iekļuva Saeimā ar mīksto mandātu vienīgi pateicoties tam, ka viņa partijas biedre un trīs bērnu māmiņa Anita Muižniece sāka pildīt Izglītības un zinātnes ministres pienākumus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X