Latvijā mediķiem noteikti vajadzīgs medikopters, uzskata anesteziologs, reanimatologs, Latvijas Dzīvības glābšanas asociācijas prezidents Roberts Fūrmanis. To kārtējo reizi apliecināja sestdienas smagā autoavārija uz autoceļa “Via Baltica”, kad cietušie no Ainažiem tika vesti 85 km uz Vidzemes slimnīcu un 100 km uz Rīgu, ceļā zaudējot tā saukto “zelta stundu” - laiku dzīvības glābšanai. Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledžas lektors Rafaels Ciekurs ir citās domās.

“Latvijā ir pilns ar “nāves ielejām”, kur smagi slimam pacientam savlaicīga nokļūšana atbilstošā ārstniecības iestādē ir neiespējama,” sestdien pēc autoavārijas uz "Via Baltica” autoceļa Ainažos savā tvitera kontā ierakstīja Roberts Fūrmanis. Pasažieru autobusa un kravas automašīnas sadursmē viens cilvēks gāja bojā un 26 guva traumas. Cietušie tika nogādāti Rīgas un Vidzemes slimnīcā, kas no notikuma vietas atrodas attiecīgi 85 un 100 km attālumā. Tāpat cietušos aizveda uz Pērnavas slimnīcu.

“Nav normāli, ka pacienti ar smagām traumām tiek vesti 100 km pa zemi. Tā tiek zaudēta “zelta stunda”, kuras laikā cietušais jānogādā ārstniecības iestādē, lai glābtu viņa dzīvību.”

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X