Ideja par iniciatīvu “Sievietei paveicās” Maijai Krastiņai radās, kā jau daudzas labas idejas, - pļāpājot ar draudzenēm un savā starpā jokojoties arī par nepatīkamām tēmām, piemēram, seksismu Latvijas reklāmās, medijos un diskusiju paneļos. Augstos amatos strādājošās Maijas draudzenes dalījās novērojumos, ka bieži vien viņām gadās būt vienīgajām sieviešu dzimuma pārstāvēm diskusijās vai vienīgajām direktorēm lielos uzņēmumos.

“Lūzuma punkts ir, ka mēs varam ieķiķināt [par problēmu], bet, kad redzi, ka esi vienīgā sieviete starp vīriešiem, tad kaut kas nav lāgā - kur ir domubiedrenes?” retoriski jautā Maija.

Iniciatīvas autore stāsta: “Jo tālāk mēs ejam, jo grūtāk īstenībā paliek. Es esmu zaudējusi visas savas domubiedrenes.” Maija Krastiņa pēc profesijas ir komunikācijas speciāliste - sadarbojas gan ar lielām organizācijām, gan jaunuzņēmumiem. Kādu laiku aktīvāk darbojās arī politikā - Eiropas Parlamentā strādāja piecus gadus. Brīvajā laikā ir sabiedriskā aktīviste, darbojas Zero Waste Latvija valdē, kā arī veido iniciatīvu “Sievietei paveicās”, kas sociālajos tīklos izgaismo dažādas situācijas, kurās tiek veicināti dzimumu stereotipi, parādās klajš seksisms vai sievietes netiek aicinātas pie sarunu galdiem, kur tiek pieņemti sabiedrībai un valstij svarīgi lēmumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X