1932. gadā noslēgts mednieks Alberts Džonsons atklāja uguni uz kanādiešu policistiem, bet pēc tam centās aizbēgt Kanādas sniegotajos ziemeļrietumu kalnos, tomēr pēc 48 bēguļošanas dienām tika nogalināts. Līdz pat šodienai nav skaidrs, kas viņš bija un kāpēc tā rīkojās.

Alberta Džonsona neticamās izdzīvošanas prasmes

Mežonīgajā un arktiskajā vidē sākās septiņas nedēļas garas cilvēka medības, kuru laikā Džonsons nošāva vienu policistu, bet ievainoja citu. Tā bija pirmā dokumentētā reize, kad noziedznieka medībās tika izmantots lidaparāts.

Šis stāsts ātri piesaistīja sabiedrības uzmanību un rosināja iztēli: vientuļš vīrs ziemas salā un mežonīgā vidē cīnās par izdzīvošanu un brīvību. Medību gaita tika plaši aprakstīta laikrakstos un atainota radio, tāpēc katras varēja tai sekot līdzi un interpretēt to. Tās bija pirmās lielās ziņas, kas visā kontinentā tiešraidē pārraidītas ar elektronisko mediju.

Viena no dīvainākajām lietām bija tāda, ka Džonsons nepārmija nevienu pašu vārdu ar policistiem. Katrā sastapšanās reizē viņš klusēja, izņemot vienu reizi, kad, nogalinot konsteblu Edgaru Millenu, viņš skaļi iesmējies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X