Paralēli nepārprotamam teroristiskās Krievijas nosodījumam joprojām ir vairākas jomas, kurās mēs arvien vairāk sākam līdzināties saviem austrumu kaimiņiem. Vispirms tā bija mākslas cenzēšana, bet nu jau – publiski brīdinājumi par saturu, kas varētu saturēt ar LGBT saistītas tēmas. Tāds skaists solis prom no Eiropas un pretī Polijas “LGBT free” zonām un Putina rašai.

Proti – pašmāju kinoteātros pie jaunās Disney animācijas filmas “Savāda pasaule” (Strange World) parādījās brīdinājums: “Šī Disneja studijas filma skar LGBT tēmu.” Būtībā tas ir brīdinājums, ka animācijas filmā varētu tikt atainota īsta dzīve un pasaule. Multenē varēs redzēt īstus cilvēkus! Šokējoši.

Vai kaut ko esmu palaidis garām un pēkšņi homoseksualitāte ir kaut kas nepieņemams, aizliegts, indīgs, atkarību izraisošs vai traumējošs? Par to tiešām jābrīdina tāpat kā par alkoholu vai nikotīnu saturošiem produktiem? Sveiks, Vladimir!

Bet, lūk, kādu konservatīvu sniegpārsliņu taču varētu negaidīti pārsteigt un traumēt tas, ka kino apmeklējuma laikā filmā parādās kāds homoseksuāls cilvēks. Kas tālāk? Vai pie filmām, kurās redzami tumšādaini cilvēki, liksim brīdinājumus rasistiem? “Uzmanību: šajā filmā redzami nēģeri.”

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X