Zināt, kā ir ar tām reizēm, kad kaut kas atgadās, vai ne? Pirmā reize var būt pilnīga nejaušība, otrā reize vēl var gadīties sakritība, bet, atkārtojoties trešo reizi, tā jau ir likumsakarība. Kaut kā līdzīgi ir arī ar mūsu “labajiem krieviem” – Krievijas neatkarīgo TV programmu “Doždj” (Дождь/TV Rain).

Vispirms viņi vienkārši pauda vieglu neizpratni un sašutumu par to, ka Latvijā tiek nojaukti okupekļi un Krievijas pilsoņiem aizliedz bezrūpīgi ceļot apkārt pa Eiropu. Pēc tam viņi pārraidē attēloja karti, kurā Krima iezīmēta Krievijas sastāvā, un okupantu armiju nosauca par “mūsu armiju”.

Labi, šis tomēr joprojām ir Krievijas televīzijas kanāls, nevis Latvijas, un šī armija tik tiešām ir viņu. Lai arī mēs gribētu, ka “Doždj” to sauc par okupantu armiju vai pat par izdzimteņiem, kas arī nebūtu melots, tā patiesi ir viņu armija un saprotams, ka būtu savādi, ja viņi izliktos, ka tas ir kāds pilnīgi cits un svešs militārais spēks.

Bet tad šie te “labie krievi”, kurus atvērtām rokām esam uzņēmuši Latvijā, savā pārraidē gluži vienkārši tiešā tekstā aicināja pažēlot un atbalstīt Krievijas armiju. Jo nabaga krievu puišiem frontē taču iet ļoti grūti, viņiem salst kājas un trūkst ekipējuma. Jā, bez ekipējuma un nosalušiem tomēr baigi grūti iebrukt svešā valstī, lai slepkavotu un izvarotu tās iedzīvotājus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X