“Žurnālisti nemāk uzņemties atbildību par saviem publicētajiem meliem, tāpēc mēs viņus piespiežam to darīt,” sarunā ar tiešsaistes žurnālu KLIK stāsta Venecuēlas komunikācijas un informācijas stratēģijas viceministrs Edgars Padrons. Viceministru sastopam Stratcom konferencē Turcijā, kurā viņš uzstājās un pauda pārliecību, ka galvenie dezinformācijas izplatītāji ir žurnālisti. Tāpat viņš ir pārliecināts: “Kremļa dezinformācija” esot Rietumu valstu izdomāts drauds. Ņemot vērā Venecuēlas antirietumniecisko nostāju, šādi apgalvojumi nav pārsteidzoši, taču tie atsedz vēl kādas problēmas būtību – Krievijas melu kampaņas ir dziļi iesakņojušās valstīs tālu aiz Eiropas robežām.

Jautāts par Krievijas un Ķīnas izplatītajām dezinformācijas kampaņām valstī, Padrons ir izvairīgs. “Venecuēlieši zina visus faktus un patiesību par Krieviju un Ķīnu, tāpēc nav nekādas dezinformācijas,” stāsta viceministrs. Viņš piebilst, ka Rietumvalstis “pašas ir nepareizi informētas”, līdz ar to Rietumvalstīs dzīvojošie nepareizi interpretē notiekošo.

Neatkarīgs dezinformācijas izpētes institūts “Newsguard” nodēvējis Venecuēlu par galveno Krievijas un Ķīnas dezinformācijas kanālu Latīņamerikā. Ņemot vērā režīma kontroli pār presi, tas nepārtraukti pārpublicē dažādus Kremļa izplatītus mītus un maldus par Rietumu valstīm ar mērķi diskreditēt ASV pozīcijas, kā arī veicināt jau tā Venecuēlas sabiedrībā pastāvošo antirietumniecisko nostāju. Organizācija apkopojusi vairākus Venecuēlas medijos populārus mītus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X