"Apzog piecreiz nepilna gada laikā", "Lielveikalā 50 zādzības 6 dienu laikā", "Rīgas daudzstāvu namu iemītnieki sūdzas par skrūvējamo drošinātāju zādzībām", "Nozog auto, jo negrib tumsā iet kājām" - šādas ziņas medijos ir publicētas vien pēdējo triju nedēļu laikā. Vai tiešām šādu ziņu birums liecina, ka lielā inflācija ir spiedusi cilvēkus ķerties pie pēdējā salmiņa, lai savilktu galus, vai tomēr tā vienkārši ir sagadīšanās un kā pasargāt savu īpašumu, skaidro tiešsaistes žurnāls KLIK.

Valsts policijā tiešsaistes žurnālam KLIK norāda: lai gan, sākot ar 2018. gadu, noziedzības līmenis katru gadu samazinājies, taču šogad Latvijā, tāpat kā citās valstīs, tas tomēr ir nedaudz pieaudzis. "Šādām svārstībām iemesls varētu būt saistāms ar Covid-19 pandēmijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem, kurus atceļot, sabiedrība lēnām atgriežas iepriekš ierastajā ritmā un attiecīgi tas atsaucas arī uz noziedzības līmeni," atzīst policijā. 

Arī apdrošināšanas kompānijas "Balta" apdrošināšanas atlīdzību direktors Ingus Savickis apliecina, ka privātīpašuma apdrošināšanā zādzību ar ielaušanos atlīdzību pieteikumu skaitam vērojama augšupejoša līkne – šī gada vienpadsmit mēnešos "Baltā" saņemts par 15% vairāk atlīdzības pieteikumu nekā pērn tādā pašā periodā. 

Jāatzīmē, ka Valsts policija novērojusi, ka liela daļa zādzību no dzīvokļiem izdarītas, brīvi piekļūstot, piemēram, ja aizmirsts aizslēgt ieejas durvis vai kopīgas alkohola lietošanas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X