"Katram cilvēkam ir nepieciešamas pārmaiņas, lai augtu. Arī partneru maiņa ir veselīgs pārmaiņu veids. Stagnācija un konservatīvisms nekad nenoved pie kā laba. Cilvēka dziņa ir būt brīvam! Tad kāpēc tādas nevar būt attiecības?" jautā Kristaps, kad lūdzam izteikt viedokli par brīvām attiecībām jeb poligāmiju. Bet Elīna uzreiz dalās pieredzē, kas parāda, ka tas auglis nav nemaz tik salds ilgi: "Manā paziņu lokā bija lauleņi, kuri attiecības izbeidza mirklī, kad abi nolēma sekot modes tendencēm un pamēģināja paralēli tikties un gulēt ar citiem. Sausais atlikums? Sieva palika pie sasistas siles, bijušais vīrs neprātīgi iemīlējies citā. Varu pieminēt, ka sieva bija iniciatore šim eksperimentam, ko beigās pati atzina, ka nožēlo..." Kā tad īsti ir? Mūsdienu trends, karsts adrenalīns, plašas iespējas vai tomēr poligāmija ir netīra izvirtība? Runājam atklāti!

Mēs iesūnojam, nokļūstam rutīnā, un tad mums šķiet, ka mums nav spēka un nav vēlēšanās, un trešais no ārpuses šķiet tāds vienkāršākais un ātrākais risinājums. Un uz to ir daudz vienkāršāk arī reaģēt, jo kairinājums ir kaut kas pilnīgi jauns. Miesa ir jauna. Gars ir jauns. Tas, protams, var ātri ievilkt, ja tev ir kaut kāda nepietiekamība esošajās attiecībās.

Nevajag jaukt ar krāpšanu vai neuzticību - jo tajā notiekošais tiek slēpts. Te viss ir atklāts un izrunāts. Piemēram psihoterapeits Valdis Briedis uzsver, ka "vārdu poligāmija ikdienā vairāk lieto kā apzīmējumu cilvēka spējai būt tuvās emocionālās un intīmās attiecībās ar vairākiem partneriem paralēli, tātad ne kā terminu klasiskā izpratnē."

Par šo attiecību modeli jautājām arī viedokli attiecību ekspertei un seksa koučam Ievai Sīmanei...

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X