No rīta šķūrēju ar auto pa viegli sastrēgušo Rīgu un vēroju satiksmi. Arī ziemā pietiekami daudz šūmaheru, kas nesaprot, ko pārējiem autovadītājiem nozīmē strauja bremzēšana ziemā. Pa kādam mērglim, kurš pārbrauc pāri pie pilnīgi tīra sarkanā luksofora. Un arī gājēji, kas trotuāru malās mīņājas un raustās, lai starp mašīnām pārskrietu ielu kādā neatļautā vietā. Vārdsakot – viss kā parasti.

Atcerējos par neseno karsto diskusiju tviterī, kuras karstasinīgākie dalībnieki ar savas absolūtās taisnības pierādīšanu nespēja rimties vismaz kādas trīs dienas. Diskusijas izraisītājs – “Drošas braukšanas skolas” vadītāja Jāņa Vanka komentārs kādā raidījumā.

Vanks pateica: “Mazāk aizsargātiem satiksmes dalībniekiem vairāk jādomā pašiem par savu drošību – jāvelk košāks apģērbs, jālieto atstarotāji, jāveido acu kontakts ar autovadītājiem, pirms šķērso gājēju pāreju.” Man, ja godīgi, tas šķita pilnīgi nevainīgs un visnotaļ prātīgs padoms. Jo kurš gan cits var vislabāk parūpēties par tavu drošību, ja ne tu pats.

Izlasot to komentāru, mana pirmā doma bija – nu, jā, viņš aicina gājējus rūpēties par to, lai viņi tumšā laikā nav neredzami, kā arī pārliecināties, ka satiksmes dalībnieki viens otru pamanījuši. Jēziņ, cik ļoti kļūdījos... Izrādījās, ka šis ir teju vai genocīds pret gājējiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X