Jaunas vēlēšanas, jaunas partijas, jauni deputāti – šajā lauciņā aizvadītais gads mums dāvājis neskaitāmas aizraujošu sarunu tēmas. Pie varas nākuši visnotaļ kolorīti tēli un jāteic, ka izraudzīties labākos piecus nemaz nebija tik vienkārši. Bet ļoti centos.

Tātad, manā jauno politikas spīdekļu topa augstajā piektajā vietā ierindojas Aleksejs Rosļikovs. Čalis, kurš savulaik Saskaņai it kā bija ieplānots kā “jaunais Ušakovs”, tomēr aizdevās politikā viens pats un parādīja, ka, lai tiktu Saeimā, principā pietiek ar mobilo telefonu, interneta pieslēgumu un TikTok kontu.

Kamēr citu partiju deputāti TikTok'ā pirmo reizi izmēģināja deju soļus un šādus tādus kokainus video par oponentu sliktajiem darbiem, Aleksejs tur jutās kā zivs ūdenī un uzrunāja savu elektorātu, pilnīgi brīvi ap*iršot ne tikai Latviju, bet arī jebko, kas šeit notiek. Kā redzams – tas nostrādāja.

Godpilnajā ceturtajā vietā šoreiz bijušais ilggadējais narkomāns, vairākkārt par laupīšanām cietumā sēdējušais mācītājs un pandēmijas noliedzējs Mārcis Jencītis. Gluži kā liela daļa pārējo Saeimas jaunpienācēju, arī Jencītis atbalstītāju pulcēšanai izmantoja klasisko Latvijas nomelnošanas pieeju – valsts vara kontrolē iedzīvotājus un mēs tovojoties totalitārismam. Un tā ir patiesība, jo kaut-kas-kaut-kas dievs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X