"Baltijas antifašisti" Bolderājas ēkās izplatot jocīgas skrejlapas (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tālavas taurētājs/"Twitter"

Par "Baltijas antifašistiem" sevi dēvējošas personas sociālo tīklu vietnē "Telegram" izplata informāciju, ka Bolderājas ēku kāpņu telpās esot parādījušās skrejlapas ar viņu uzsaukumu par Latvijā notiekošo. Kas par tām zināms un ko saka Valsts drošības dienests?

Nesen sociālajos tīklos parādījās fotogrāfija, kurā redzama skrejlapa. Tajā rakstīts: "Latvieti, mosties! Mūsu ienaidnieks ir Saeimas kangarāts, nevis krievi. Šī militārā hunta sastāv no trimdiniekiem, kuru vidū nav neviena īsta latvieša."

Sazinoties ar Valsts Drošības dienestu (VDD), noskaidrojām, ka par "Baltijas antifašistiem" sevi dēvējošo personu izvērstās aktivitātes saziņas lietotnē "Telegram" izveidotos kanālos ir uzskatāmas par Krievijas informatīvās ietekmes pasākumu, kura galvenais mērķis ir ietekmēt sabiedrisko domu un lēmumu pieņemšanas procesu Latvijā, izdarot psiholoģisku spiedienu pret Latvijas amatpersonām, kā arī citām sabiedrībā zināmām personām, kuras savā politiskajā un sabiedriskajā darbībā aktīvi vēršas pret Krievijas izvērsto agresīvo karu Ukrainā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu