Būsim godīgi - svētkos daudziem sanāk pārēsties. Bet, ko darīt, ja gribas pagaršot no visa pa drusciņai? Ak, cik gards cepetis! Štovētie kaposti arī sanākuši pa pirmo zorti - jānoprovē. Un dažus ceptos kartupelīšus. Un tikai karotīti rasola. Un vienu speķa pīrādziņu. Un dažas piparkūkas - saldākai dzīvei... Rezultātā vēders ir pilns līdz ūkai jau pirms deserta pasniegšanas un, stenot dīvānā, sev nosolāmies nākamreiz nepieļaut šo kļūdu. Kā svētkos izbēgt no pārēšanās lāsta?

"Es uzskatu, ka lielākā smaguma sajūta pie svētku galda rodas tādēļ, ka īsā laika posmā mutē tiek liktas visdažādākās sastāvdaļas kombinācijās, kas ir īsts kaloriju sprādziens," saka fitnesa trenere, veselīgo recepšu grāmatu “Flirts virtuvē” un "Ieviņa virtuvē" autore Vendija Karalkina. Kopā ar speciālisti skaidrosim, kā svētkos nepārēsties un kā deviņus tradicionālus svētku ēdienus - no rasola līdz štovētiem kāpostiem - pagatavot slaidajai līnijai draudzīgākās versijās, ietaupot veselu lērumu kaloriju.

Pīrāgi

Vendija skaidro, ka speķa pīrāgu lielākais trakums ir

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest