Lēni, taču soli pa solim uz priekšu virzās jaunās valdības veidošana. Tas ir brīdis, kad atskatīties uz iepriekšējās valdības darbu un paveikto, kā arī nepaveikto ēnu ekonomikā, vēlēšanu rezultātiem. Kā panākt valsts pārvaldes un lēmumu pieņemšanas efektivitāti un par citiem jautājumiem TVNET raidījumā “Nauda runā” sprieda Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis Andris Bite, enerģētikas pētnieks Reinis Āzis un politologs Filips Rajevskis.

Problēma ir tā, ka ir vajadzīga dziļa izpratne par situāciju, lai varētu atrast datu kopumu, lai sociālie partneri atzītu, ka deklarācija būs impulss virzībai uz priekšu.

“Visticamāk, tā ir apzināta stratēģija saistībā ar šo deklarāciju, neminot arī izmērāmus un konkrētus solījumus. Koalīcija - tā ir intīmākā naida forma politikā. Koalīcijas partneri tad var palīdzēt neizpildīt šo izmērāmo lielumu, lai mazinātu uzticību konkrētajam politiskajam spēkam,” sacīja Rajevskis.

Pagājušās valdības veidošanas laikā nebija kārtībā tas, ka netika nosprausti izmērāmi mērķi. Uzņēmēji aktīvi darbojās un veltīja daudz laika, lai deklarācijā tiktu iekļauti izmērāmi mērķi. Tomēr deklarācija beidzās ar apaļām frāzēm.

“Izskatās pēc tā, lai nevienam nekādā gadījumā nebūtu, pie kā piesieties. It kā esam darījuši, veicinājuši un sekmējuši, taču beigās nesanāca. Pašreiz nekas neliecina par to, ka mums vajadzētu strauji rīkoties, lai mazinātu atpalicību ekonomikā no kaimiņvalstīm. Pie galda bijām, runājām, taču galarezultātā vēlmju un sapņu dokuments,” sacīja Bite.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X