Igaunijas medija "Rus.Postimees" rīcībā nonākusi informācija par kādu Krievijas vēstniecības darbinieku, kurš savus igauņu paziņas tincina ar dažādiem dīvainiem jautājumiem - tāda rīcība rada aizdomas par viņa iespējamo saistību ar Krievijas specdienestiem. Tādi gadījumi Igaunijā jau ir bijuši, tāpēc redakcija pret saņemto informāciju izturējās nopietni un sazinājās ar ekspertiem. Papētot diplomāta Artjoma Haņejeva biogrāfiju, atklājās daudzas interesantas lietas.

Kaudze jautājumu pie alus kausa

Cilvēks, ar kuru sazinājās žurnālists, - sauksim viņu par Andreju - stāstīja, ka ar Artjomu, Krievijas vēstniecības Igaunijā darbinieku, viņš iepazinies kopīgā draugu kompānijā. "Artjoms ieradās automašīnā, kura bija aprīkota ar vēstniecības numurzīmēm, un viņš pats teica, ka strādājot vēstniecībā, viņa darba pienākumi esot saistīti ar pieminekļiem un memoriāliem."

Andrejs norāda, ka Artjoms esot bijis ārkārtīgi sabiedrisks, iepazinies ar daudziem cilvēkiem un tad jaunos paziņas aicinājis kopīgi nobaudīt kādu alus kausu. Tad sācis citu pēc cita uzdot dažādus jautājumus, kuri, pēc Andreja domām, tomēr nebija atbilstoši sarunai starp teju vai svešiniekiem.

"Mēs tikko bijām iepazinušies, bet viņš jautāja, piemēram, par valsts iepirkumiem vai valsts iestāžu darbu,” stāsta Andrejs.

CopyLinkedIn Draugiem X