Nesen dāņu banka publicēja desmit "šokējošas prognozes" nākamajam gadam. Tur minēti daudzi traki pavērsieni, tostarp – Francijas prezidents Emanuels Makrons atkāpsies no amata, tiks pieņemts lēmums par Eiropas Savienības Bruņoto spēku veidošanu, kāda valsts pilnībā aizliegs gaļas ražošanu, Lielbritānija atteiksies no Brexit un kas tik vēl ne. Tā kā dāņi šo tēmu paņēma baigi globāli, nolēmu apkopot savas nākamā gada prognozes Latvijai.

1. Kiviči atkal pametīs Latviju

Lai arī Kiviču pāris ar apbrīnojamu regularitāti atgriežas Latvijā, lai atkal un atkal piesārņotu mediju vidi ar savu nenozīmīgo eksistenci, nākamais gads sarūpēs visiem Latvijas iedzīvotājiem lieliskas ziņas – viņi atkal dosies prom. Lai arī es personīgi viņu ierašanos novēlētu varbūt vienīgi Krievijai, Baltkrievijai vai Ungārijai, visticamāk, arī šoreiz jāizsaka līdzjūtību kādai no Skandināvijas valstīm. Ceru, ka vēl gadu vēlāk Latviju varētu pamest arī Kambalu pāris.

2. “Apvienotais saraksts” (AS) izjuks

Gluži kā savulaik pa visām vīlēm izjuka tolaik jaunais politiskais smagsvars – KPV LV, prognozēju, ka ļoti līdzīgs liktenis sagaida arī AS. Šeit vēlos citēt vienu no AS līderiem, Edvardu Smiltēnu, neilgi pēc “Vienotības” pamešanas 2018. gadā:

“Es uzskatu, ka politikā ir divi ceļi, kā veidot spēcīgu, jaudīgu politisku organizāciju. Pirmais, vieglākais, ceļš paredz uz katrām vēlēšanām sameklēt un uzaicināt partijas deputātu kandidātu sarakstā dažādus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, kas nodrošina tai plašu vēlētāju atbalstu un ietekmi parlamentā savu ideju realizācijai. Otrs ceļš ir grūtāks, to praktizē Centrāleiropas valstīs. Tur politiskās ietekmes centri tiek uzbūvēti partiju iekšienē. Tiek radīta politiskā vide, kurā politiķi iet cauri nopietnam “filtram” – partijas biedru un sabiedrības vērtējumam. Viņi nāk ar savu kompetenci, idejām, iegulda daudz enerģijas un darba,” tā Smiltēns.

AS nepārprotami izvēlējās pirmo un vieglāko ceļu, jo partiju apvienība, kas sevi pieteica, kā bezpartejisku profesionāļu veidots politisks spēks, patiesībā ir no citām partijām savākti puslīdz pazīstami cilvēki. Nopietnā “filtra” trūkums neļaus apvienībai noturēties kopā.

3. Mairis Briedis kļūs par Krievijas pilsoni

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X