Kāpēc Īlons Masks iegādājās "Twitter"? Viņa oficiālā atbilde - lai aizstāvētu vārda brīvību un demokrātiju - ir tik nepārliecinoša, ka pie šī jautājuma nākas atgriezties atkal un atkal. Maska biežā aizbildināšanās ar šiem ideāliem, lai attaisnotu kopš uzņēmuma pārņemšanas pieņemtos lēmumus, ir ļoti mulsinoša un rada aizdomas par viņa motīviem.

Piemēram, Masks kritizēja lēmumu dzēst bijušā prezidenta Donalda Trampa kontu, norādot, ka "vārda brīvība ir spēcīgas demokrātijas pamats". Taču Trampa konts tika dzēsts, jo viņš to izmantoja, lai plašai auditorijai izplatītu sazvērestības teorijas par vēlēšanām, lietojot arvien agresīvāku leksiku. Ir grūti iedomāties iedarbīgāku demokrātijas graušanas veidu kā sniegt ASV prezidentam platformu, kurā viņš var apgalvot, ka zaudētās brīvās un godīgās vēlēšanas ir "nozagtas". Kā demokrātisko sistēmu varētu stiprināt atļauja Trampam, kurš joprojām ir Republikāņu partijas līderis un bijušais demokrātiskas valsts vadītājs, izmantot "Twitter", lai uzbruktu demokrātijai?

Demokrātiskas sistēmas pamatā ir tās noteikumu leģitimitātes vispārēja atzīšana. Šī leģitimitāte visuzskatāmāk izpaužas balsošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X