Video ⟩ 800 eiro vērts brauciens taksometrā un sapņa piepildījums. Marenis stāsta par pievienošanos jaunajai komandai

Intervija
Rihards Marenis. Foto: https://www.facebook.com/orebrohockey/photos
Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas izlases hokejists Rihards Marenis divu gadu laikā veicis neticamu kāpumu profesionālajā karjerā. 2020. gada beigās viņš pievienojās Zviedrijas pēc spēka trešās līgas klubam no Kirunas, papildus hokeja spēlēšanai arī strādājot. Jau nākamajā sezonā viņš ieguva iespēju sevi apliecināt zviedru otrajā līgā jeb "Allsvenskan", bet kopš decembra ievada ir augstākās līgas (SHL) kluba "Orebro" pārstāvis.

Šāds lēciens nepilnu triju sezonu laikā šķiet galvu reibinošs un neticams, bet pats Rihards nekad publiski nav vairījies teikt, ka tieši tāds bija plāns, kad brauca uz Kirunu. Tā ir pilsēta, kurā saules gaisma ir kaut kas ļoti ekskluzīvs. Kiruna atrodas pie Polārā loka, pašos Zviedrijas ziemeļos.

Šo sezonu Marenis sāka "Allsvenskan" komandā Ērnšeldsvīkas "MoDo", kas ir viens no tradīcijām bagātākajiem un leģendārākajiem zviedru klubiem. Tur gan viss nesanāca tā, kā viņš to vēlējās.

Sarunā ar KLIK hokejists pastāstīja, kā iejuties jaunajā komandā Erebrū, kuras kapteinis ir tautietis Rodrigo Ābols, kā arī par galvu reibinošo ceļojumu pa Zviedrijas hokejā ārēm. Sākums "Orebro" gan Rihardam sanāca ar blīkšķi - trīs spēļu diskvalifikācija par spēka paņēmienu pirmajā mačā, kā arī vairāk nekā 300 eiro naudas sods.

KLIK: Kā vispār saņēmi piedāvājumu no "Orebro"? Tomēr šī sezona "MoDo" tev nebūt nav tik rezultatīva kā iepriekšējā "Vita Hasten" sastāvā.

Rihards Marenis: Varētu teikt, ka man īsti nesaskanēja ar "MoDo" galveno treneri [Matiasu Karlinu]. Ar asistentiem un ģenerālmenedžeri man bija labas attiecības, bet ar galveno treneri kontakta nebija vispār. Secinājām, ka jau pirmssezonā nebiju līdz galam gatavs rādīt visu, uz ko esmu spējīgs. Es uzskatīju, ka man jābūt pilnībā gatavam tikai uz sezonas sākumu. Trenerim varbūt nepatika, ka jau pirmssezonā "nelidoju apkārt" un nerādīju savu maksimālo hokeju. Varbūt tas atstāja sliktu iespaidu uz viņu. Sezonas sākumā man nedeva tik lielu spēles laiku, nelika pozīcijas, par kurām runājām pirms līguma parakstīšanas. Mana specialitāte ir spēle skaitliskajā mazākumā, bet tur mani nelaida vispār. Deva spēlēt vairākumā, bet otrajā brigādē. Sanāca aptuveni divus mēnešus spēlēt pa 11 vai 12 minūtēm katrā mačā. Es to esmu gatavs darīt augstākajā līgā, bet vienošanās par lomu "MoDo" bija pavisam cita. Bija runāts, ka būs liels spēles laiks, līdera loma, likšana izdevīgās pozīcijās. Trenerim neiepatikos, tāpēc uzsvēra manas kļūdas, bet nekad neminēja labās lietas, ko izdarīju uz ledus. Tur pat nebija starpības, vai kāds cits pieļauj tādas pašas kļūdas. Mani viņu vietā nelika. Bija saruna ar menedžeri, ka būs jāmeklē kāda cita komanda, kur man izpausties. Pēkšņi uzpeldēja "Orebro" variants. Jo sākumā tika meklēti varianti "Allsvenskan" līgā, bet nekā īpaša nebija. Nebija divu domu, ka jābrauc uz Erebrū.

Beigu beigās no diezgan neapskaužamas situācijas ieguvi vienu no labākajām iespējām līdzšinējā karjerā.

Jā, dzīve mēdz izspēlēt interesantus jokus. Lai gan man "MoDo" gāja grūti, tik un tā nācu uz halli un mēģināju izbaudīt ikdienu. Bija brīdis, kad to vienkārši nespēju izdarīt. Sapratu, ka neko nevaru izdarīt, tāpēc sāku ar smaidu sejā spēlēt un trenēties. Tās trīs nedēļas varbūt arī ļāva zvaigznēm sastāties tā, ka abas puses ir apmierinātas. Viņi tika no manis vaļā, bet es nonācu vēl labākā vietā.

Rihard, paskatījos kartē tīmeklī un tur norādīts, ka no Ērnšeldsvīkas līdz Erebrū jābrauc septiņas stundas ar auto. Kāds tev bija šis ceļš?

Tā arī ir, bet man nebija jāveic tik garš ceļš. 2. decembrī man bija jāaizvada pēdējā spēle pie "MoDo", pret "Kristianstad". Pēc spēles kāpu taksometrā un piecas stundas braucu uz Erebrū.

Piecu stundu brauciens taksometrā? Cik šāds brauciens Zviedrijā izmaksāja?

Aptuveni 800 eiro. Bet tas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu