Nezinu, kā jums, bet man jau no sākta gala “Apvienotais saraksts” (AS) šķitis vairāk nekā aizdomīgs. Partija sevi pieteica kā bezpartejisku profesionāļu veidotu politisko spēku, bet patiesībā savāca čaļus no citām partijām, kas jau gadiem deldē Saeimas krēslus. Un pāri viņu interesantajai komunikācijai sāk runāt darbi, kas ar pašu teikto nekādi nesaskan.

Kādā “Aizliegtā paņēmiena” raidījumā Pīlēns stāstīja par to, ka AS esot “moderni konservatīvi”. Proti – tā kā konservatīvi domājoši, bet gatavi pieņemt arī jaunas idejas. No malas it kā izklausās ciešami, bet tad viņi sāk piedalīties balsojumos un skaidri redzams, ka nekas moderns partijai nav stāvējis pat tuvumā un viņi lec roku rokā ar pārējiem klasiskajiem konserviem.

Nu lūk, un tad kādās debatēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS, protams) paziņoja, ka derētu izveidot “bezbērnu nodokli”. Proti – radīt papildu nodokļu slogu tiem cilvēkiem, kuriem nav bērnu. Tas būtu sava veida signāls, ka jāražo nākotnes nodokļu maksātāji.

Cepuri nost apdāvinātā ministra priekšā. Droši vien varam gaidīt arī papildu nodokli cilvēkiem, kuriem nav automašīnas, kas būtu neslikts veids, kā dabūt piķi ceļu remontiem. Bet labi, sūds ar mašīnām, atgriežamies pie dzimstības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X