Tā kā Ķīnas un Amerikas attiecību perspektīvas joprojām ir drūmas, globāli neaizstājamais Taivānas pusvadītāju ražošanas uzņēmums klusi pēta savas iespējas. Šobrīd tas ir iestrēdzis 21. gadsimta lielvaru sāncensībā, bet tā nākotne būs atkarīga no prasmēm spēlēt pārdomātu ilgtermiņa spēli.

Taivānā, kuru bieži dēvē par "Silīcija vairogu", tiek saražoti 65% no visiem pasaulē pieejamajiem pusvadītājiem un vairāk nekā 90% no augstākās klases mikroshēmām. Tāpēc neviens uzņēmums pasaules ekonomikai nav tik nozīmīgs kā pusvadītāju ražošanas gigants "Taiwan Semiconductor Manufacturing Company" (TSMC). Tā ražotās modernās mikroshēmas ir neatņemama iPhone viedtālruņu, medicīnas ierīču, raķešu palaišanas platformu un daudzu citu tehnoloģiju sastāvdaļa, un tām lielākoties nav līdzvērtīgu konkurentu. Valstis un uzņēmumi, kuriem nav pieejami TSMC vismodernākie pusvadītāji, vienkārši nevar izstrādāt atsevišķas nozīmīgas tehnoloģijas. Tādējādi uzņēmuma lēmumi var tieši ietekmēt globālās drošības jautājumus.

Ķīnas atkarība no Taivānas mikroshēmām ir kalpojusi kā atturēšanas un aizsardzības līdzeklis Taivānas labā, jo Ķīnas valdība vienkārši nevar ar spēku sagrābt salas īpaši jutīgās mikroshēmu ražošanas iekārtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X