Neilgi pēc popmūzikas princeses Britnijas Spīrsas 41. dzimšanas dienas, kas tika atzīmēta 2. decembrī, sociālajos tīklos kļuvusi aktuāla mirkļbirka #WheresBritney (Kur ir Britnija?) – fani ir pārliecināti, ka dziedātājas soctīklu konti nonākuši kāda cita kontrolē un viņa ir pazudusi vai pat mirusi. Skaidrojam notikumu gaitu.

Dzīve pēc #FreeBritney kustības

2021. gadā Losandželosas tiesnese atņēma aizbildņa lomu Spīrsas tēvam Džeimijam Spīrsam, kurš vairāk nekā 13 gadu garumā kontrolēja dziedātājas dzīvi. Pateicoties #FreeBritney kustībai, šis lēmums tika virzīts uz tiesu un Spīrsa atguva savu brīvību.

Spīrsai aizbildniecība tika noteikta pēc viņas nervu sabrukuma 2007. gadā, kad dziedātāja uzbruka kāda paparaci automobilim degvielas uzpildes stacijā.

Tiesas laikā Džeimija Spīrsa rīcība šo gadu laikā tika raksturota kā "apkaunojoša un pazemojoša". Arī Spīrsas advokāts raksturoja viņas tēvu kā "nežēlīgu, toksisku un aizskarošu vīrieti".

Foto: AFP/SCANPIX

Pati Spīrsa pēc tiesas lēmuma paziņošanas un brīvības atgūšanas vietnē "Instagram" publiskoja ierakstu, atklājot: "Lai arī ir notikušas izmaiņas un ir iemesls svinībām manā dzīvē, man priekšā ir garš atlabšanas posms. Par laimi, man ir lieliska atbalsta sistēma, un es šo laiku izmantoju, lai saprastu, ka ir labi piebremzēt un ieelpot. Tikai ar sevis mīlēšanu es varu lūgt, mīlēt un atbalstīt citus pretī."

Citā ierakstā viņa pateicās kustībai #FreeBritney, kas aizsākās 2019. gadā: "Man trūkst vārdu... Pateicoties jums un jūsu neatlaidībai manis atbrīvošanā no aizbildniecības, mana dzīve tagad iet pareizajā virzienā. Pagājušajā naktī es divas stundas no vietas raudāju, jo mani fani ir paši labākie, un es to zinu. Es jūtu jūsu sirdis, un jūs jūtat manējo."

Pēc tam, kad Britnija tika pasludināta par brīvu, viņa sāka dalīties ar foto un video no savas dzīves, atklājot arī aizbildniecības ēnas puses un šokējošus faktus par saviem ģimenes locekļiem. Būdama brīva, viņa arī apprecējās ar fitnesa treneri un modeli Semu Asgariju, ar kuru viņu vieno romantiskas attiecības aptuveni piecus gadus. Kad šķita, ka Britnija ir atguvusi kontroli pār savu dzīvi, aktīvākie Britnijas sekotāji sāka raizēties par viņas pēdējiem ierakstiem sociālajos tīklos, norādot, ka tos, visticamāk, pārvalda kāds cits, nevis pati dziedātāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp