Tuvojoties gadu mijai, tradicionāli Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sākas Visu zvaigžņu spēles balsojums, kurā līdzjutēji, mediji un paši spēlētāji nosaka komandu starta pieciniekus, bet treneri vēlāk izvēlas rezervistus. Kristaps Porziņģis aizvada vienu no labākajām, ja ne vislabāko sezonu karjerā. Tāpēc aktuāls ir jautājums - vai starp pasaules spožākajām basketbola zvaigznēm ir vieta arī Latvijas pārstāvim?

2015. gadā Latvijas hokeja fani parūpējās par pārsteigumu. Hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons uzvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā. Viņš saņēma vairāk nekā 1,5 miljonus balsu. Nākamajā sezonā pats hokejists lūdza fanus par viņu nebalsot, jo vieta starp pasaules spilgtākajām hokeja zvaigznēm ir jānopelna ar sniegumu laukumā.

Girgensons kļuva par trešo Latvijas hokejistu, kurš piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē. Slavenais aizsargs Sandis Ozoliņš simboliskajā mačā piedalījās septiņas reizes, leģendārais vārtsargs Artūrs Irbe - divas reizes. Savukārt nevienam basketbolistam pagaidām nav izdevies kļūt par NBA Visu Zvaigžņu spēles dalībnieku.

2018. gada NBA Visu zvaigžņu spēles balsojumā Porziņģis palika vienu pozīciju aiz Austrumu konferences sākumsastāva. "Frontcourt" jeb garā gala spēlētāju kategorijā viņu apsteidza tikai tādas zvaigznes kā Lebrons Džeimss, Janis Adetokunbo un Džoels Embīds. Latvijas basketbolistam sezonas pirmā puse bija lieliska un liepājnieks pelnīti iekļuva starp simboliskā mača rezervistiem, kurus izvēlējās līgas treneri.

Interesanti, ka fanu un mediju balsojumā "Frontcourt" kategorijā Porziņģis tika ierindots ceturtajā pozīcijā, bet spēlētāju aptaujā latvietis bija...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp