Par virtuves ģēnijiem, dzīrēm mēra laikā un cenzūru. 2022. gada lielākās vilšanās kultūrā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

2022. gada kultūras aina ne tuvu nav kļuvusi blāvāka vai mazjaudīgāka, taču vēl nesenā Covid-19 pandēmija ir pārklājusies ar globāla mēroga katastrofu Ukrainā un patricinājusi pilnīgi visas aktīvās nozares, atstājot savas negatīvās un varbūt arī pozitīvās pēdas. Politika, diemžēl vai par laimi, nav atdalāma no kultūras procesiem, taču paralēli lielajiem skandāliem, kādu šogad nav mazums, ir noritējuši jaudīgi procesi gan pašmāju bagātīgajā kino pasaulē, gan mūzikā, literatūrā, mākslā. Lai jums, KLIK lasītāji, šajā gada nogalē piedāvātu daudzveidīgu vilšanās un prieku apkopojumu, šoreiz lūdzām izteikties dažādus kultūras jomas profesionāļus – žurnālistus, kritiķus, režisorus, literatūras entuziastus.

Tātad, kas ir bijušas gada lielākās vilšanās un prieki kultūrā 2022. gadā?

2022. gada kultūras aina ne tuvu nav kļuvusi blāvāka vai mazjaudīgāka, taču vēl nesenā Covid-19 pandēmija ir pārklājusies ar globāla mēroga katastrofu Ukrainā un patricinājusi pilnīgi visas aktīvās nozares, atstājot savas negatīvās un varbūt arī pozitīvās pēdas.

Politika, diemžēl vai par laimi, nav atdalāma no kultūras procesiem, taču paralēli lielajiem skandāliem, kādu šogad nav mazums, ir noritējuši jaudīgi procesi gan pašmāju bagātīgajā kino pasaulē, gan mūzikā, literatūrā, mākslā.

Lai jums, KLIK lasītāji, šajā gada nogalē piedāvātu daudzveidīgu vilšanās un prieku apkopojumu, šoreiz lūdzām izteikties dažādus kultūras jomas profesionāļus – žurnālistus, kritiķus, režisorus, literatūras entuziastus.

Tātad, kas ir bijušas gada lielākās vilšanās un prieki kultūrā 2022. gadā?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu