Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules junior čempionātā Monktonā zaudēja visas četras grupas turnīra spēles un jau pirmdien aizvadīs vienu no diviem (vai trim) mačiem pret Austriju par vietas saglabāšanu pasaules junioru elitē. Hronoloģiski bija itin cerīgais 2:5 pret ASV, spēles beigās izlaistā uzvara pret Šveici – 2:3 (bullīšos) un divi saturā stipri vienādi 0:3 zaudējumi pret Somiju un Slovākiju.

Visticamāk, ka Arta Ābola vadītā komanda saglabās vietu elite, jo austrieši Halifaksas grupā izskatījās krietni vājāki: četri zaudējumi ar kopējo vārtu starpību 2-35.

Pēc augusta varoņdarba Edmontonā, kad mūsējie pirmo reizi uzvarēja kādu grupas turnīra spēli – 5:2 pret Čehiju, iekļūstot ceturtdaļfinālā un tur cienīgi nospēlējot pret zviedriem – 1:2, turnīrs Monktonā tika gaidīts ar lielām cerībām par atkārtotu ceturtdaļfinālu vismaz. Galu gala šajā Ābola aptverē bija 15 puiši no tā sastāva, kas sasita čehus augustā. Vai trīs junioru vecumu pāraugušo aizsargu (R. Bergmanis, Goršānovs, Brants) iztrūkums bija tik būtisks?

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp