Karš Ukrainā arī 2023. gadā viennozīmīgi ietekmēs visas pasaules politiskos procesus, ja ne tieši, tad vismaz pastarpināti globālo ekonomisko tendenču veidā. Taču papildus militārajiem, diplomātiskajiem un ekonomiskajiem procesiem šī konflikta kontekstā, par kuru laika nogriežņiem varam tikai zīlēt, nākamajā gadā notiks arī plānoti politiskie notikumi, kuri atstās iespaidu uz Latvijas interesēm.

Vēlēšanas Eiropā un pasaulē

Augstā ģeopolitiskās spriedzes līmeņa apstākļos ir īpaši būtiski sekot līdzi tam, kādas iekšpolitiskās norises varētu ietekmēt arī mums un globālā līmenī svarīgu spēlētāju ārpolitiku. Turklāt, ņemot vērā globālo inflāciju un augošo dzīves dārdzību, kas pastiprina iedzīvotāju neapmierinātību, teju ikkatras valsts valdībai šogad gaidāma nopietna cīņa par vēlētāju atbalsta noturēšanu.

Šogad pēc ierastā politiskā kalendāra parlamenta vēlēšanas būtu gaidāmas arī Ukrainā, tomēr karastāvokļa dēļ nav prognozējams, vai pilnvērtīgas vēlēšanas būs iespējams realizēt. Taču drošāk paredzamas izpildvaras vai likumdevējvaras vēlēšanas norisināsies daudzās citās pasaules valstīs – politiskās cīņas gaidāmas gan tepat tuvumā Igaunijā,

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X