80. gados Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers" sāka savu uzvaras gājienu pretī vairākiem tituliem, bet šīs leģendārās sporta franšīzes stāsts mūsdienās varēja būt nāves elpas apvīts, ja būtu izdevies Spensera Heivuda mērķis – nogalināt vienības galveno treneri.

1979./1980. gada sezonā "Lakers" tika līdz finālam, kur pretī stājās Filadelfijas "76ers". Pirmajā mačā Heivuds aizvadīja tikai trīs minūtes, bet otrajā spēlē divas. Pēc minūšu sarukšanas laukumā Heivuds bieži ģērbtuvē saķērās ar komandas biedriem, un lamuvārdi kļuva par standarta komunikāciju. Komandas biedri Heivudam nodeva vēstījumu, ka ir jāmāk paklusēt un savaldīt emocijas, citādi viņam ģērbtuve būs liegta.

Pēc otrās finālsērijas spēles, kurā "Lakers" cieta neveiksmi, Heivuds atkal izrādīja dusmas, lamājot visus, kas pagadījās ceļā. Pēc brītiņa garderobē ienāca galvenais treneris Vestheds un aicināja sev līdzi Heivudu. Abi devās uz kluba īpašnieka Basa kabinetu. Heivuds no sava priekšnieka saņēma skaidru norādi: "Tu vairs neesi gaidīts nevienā komandas aktivitātē. Vasarā līgums ar klubu beigsies, un tu nekad vairs nebūsi viens no "Lakers" ģimenes. Turklāt no finansiāliem bonusiem, ko spēlētāji sadala pēc finālsērijas, tev nebūs vairāk par ceturtdaļu no tā, kas citiem."

Kā jau varēja gaidīt, Spensers vainu nesaskatīja sevī, bet gan komandas vadībā, kas, viņaprāt, pret viņu rīkojās rasistiski, izmetot no komandas un nesamaksājot visu, kas viņam pienāktos...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp