No Ēģiptes un Irānas līdz pat piecu mēnešu garam ceļojumam pa Centrālamerikas valstīm - Zaigars jeb Zaiga un Edgars ir latviešu pāris, kas padsmit gadu kopābūšanas laikā ir apceļojis ap 50 valstīm. Taču interesantākais ir tas, ka viņi savos ceļojumos nedodas divatā. Neskatoties uz galamērķi, kopš agras bērnības līdzi tiek ņemti arī viņu dēli Matīss un Alberts. Intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam “Klik” Zaiga stāsta par ģimenes aktīvo dzīvesstilu un atklāj vērtīgus ceļošanas padomus vecākiem.

Centrālamerikā tikt galā ar vidusauss iekaisumu

Latvieša ausīm, iespējams, viens no pārsteidzošākajiem ģimenes piedzīvojumiem varētu šķist piecu mēnešu ceļojums pa Centrālamerikas valstīm - Meksiku, Belizu, Gvatemalu, Salvadoru, Nikaragvu, Kostariku un Panamu. Laikā, kad tika gaidīta otrās atvases nākšana pasaulē, Zaiga pētīja kāda Jaunzēlandes pāra blogu, kurā viņi rakstīja par to, kā abi ceļošanai izmantoja bērnu kopšanas atvaļinājumu. Tajā brīdī Zaigai Latvijā iešāvās prātā doma: “Varbūt jāpamēģina!” Tā nu pēc vairākiem mēnešiem pāris sakrāmēja somas un ar abiem mazajiem rokās devās tālajā ceļā. Tobrīd vecākajam dēlam bija trīs gadi, savukārt pastarītim vien astoņi mēneši.

Zaiga stāsta, ka ceļojuma laikā visvairāk viņu pārsteidza Gvatemala, kas kultūras ziņā viskrasāk atšķiras no Eiropas. Pie gvatemaliešu atsaucības un atvērtības ģimene pierada tik ļoti, ka, atgriežoties mājās, bija grūti atkal sajust eiropiešu atturību.

“Īstenībā lielāks šoks bija atgriežoties, nekā tur uz vietas esot. Pēc pieciem mēnešiem mēs ielidojām Berlīnē un tad likās - cilvēki nomākti, tādi drūmi. Arī laiks bija pelēks, sniga,” savas sajūtas atceras sieviete.

Tāpat ceļojuma laikā nevarēja iztikt bez negaidītām situācijām - abiem bērniem bija vidusauss iekaisums, tādēļ otrpus okeānam vajadzēja steidzīgi meklēt ārstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X