Diennaktī ir 24 stundas, kas vienam šķiet daudz, bet citam maz. Šajā laikā mēs guļam, ēdam un strādājam. Pievienosim vēl laiku tualetē, pēc tam virtuvē, gatavojot ēst, un gulēšanu gultā, domājot, kur tad palicis brīvais laiks. Zinātniekiem ir atbilde uz jautājumu – cik tad daudz laika mēs veltām konkrētām aktivitātēm no savas dzīves.

Gulēšana – 25 gadi

Lai arī katra cilvēka gulēšanas paradumi atsevišķos dzīves posmos atšķiras un ir individuāli, zinātnieki aprēķinājuši, ka 75 gadus vecs cilvēks, kurš vidēji diennaktī guļ astoņas stundas, savas dzīves laikā ir nogulējis 229 960 stundas, kas vienlīdzīgas 25 gadiem. Respektīvi – trešdaļa dzīves ir nogulēta.

Ēšana – 3,5 gadi

Ēšana ir vitāli svarīga mūsu dzīves sastāvdaļa. Atsaucoties uz ASV veiktu pētījumu, vidusmēra amerikānis ik dienas pavada 67 minūtes ēdot un dzerot. Tas nozīmē, ka 75 gadus vecs cilvēks savas dzīves laikā 3,5 gadus būs pavadījis ēdot.

Citi dati liecina, ka dienvidkorejieši ēšanai un dzeršanai velta stundu un 45 minūtes dienā, kamēr ķīnieši – par piecām minūtēm mazāk. Ātrāks ēšanas process ir Ziemeļamerikā – kanādieši šai nodarbei dienā velta aptuveni 65 minūtes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X