Ja neesat tikko kā pamodušies pēc pārlieku intensīvas jaunā gada sagaidīšanas un nupat pirmo reizi šogad atvēruši ziņu portālu, droši vien būsiet kaut ko dzirdējuši arī par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) un Rutas Zatleres īslaicīgajām darba attiecībām. Zatlere trīs dienas nostrādāja par Diagnostiskās radioloģijas centra vadītājas pienākumu izpildītāju, bet tika atlaista pēc amizanta video publicēšanas sociālajos tīklos. Kā tad tā?

Šajā tēmā patiesībā jautājumu ir daudz vairāk nekā loģisku un saprotamu atbilžu. Piemēram – kāpēc Zatlere tika pieņemta šajā amatā? It kā viņas izglītība, darba pieredze un kvalifikācija bijusi atbilstoša izsludinātajam un izturētajam konkursam un tādā ziņā viss kārtībā. Tomēr, ja viss kārtībā, tad kāda velna pēc viņu no darba atlaist? Tiešām viena paša video dēļ?

Slavenais video diezgan jauks, tajā jaunā sieviete, tīrot seju, stāsta par savu jauno darba vietu, kurā vislielākais atklājums bijusi invazīvā radioloģija, kas esot “vienkārši kosmoss”. Jā, protams, no lielas slimnīcas nodaļas vadītājas it kā gribētos sagaidīt tādas priekšzināšanas savā pārvaldībā pārņemtajā nozarē, lai neviena ar to saistītā tēma nebūtu pārsteidzošs jaunatklājums.

Un pat gadījumā, ja invazīvā radioloģija jaunajai vadītājai tik tiešām iespērusi kā zibens no skaidrām debesīm, labs profesionālis savu pārsteigumu un nezināšanu droši vien censtos slēpt vai vismaz īpaši neafišēt. Pastrādātu kādu mēnesi, iepazītos ar “kosmosa” specifiku un pēc tam varētu mierīgi komentēt jau kā nozares lietpratējs. Bet lai nu būtu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X