Skaistumkaraliene Alisa par ceļu uz kroni: Tur neeksistē dabiskais skaistums un bieži tiek spēlēts netīri

Foto: Privātais arhīvs, TVNET kolāža
Gerda Pulkstene
, TVNET Egoiste | KLIK Sieviete redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X

Kad publicējām ziņu par "Mis Latvija 2010" uzvarētājas, daugavpilietes Alisas Miškovskas panākumiem Dominikānā notikušajā skaistumkonkursā "Miss Multiverse 2022", no kura viņa Latvijai pārveda septiņus titulus, neiedomājos, ka man sanāks ar šo daiļo sievieti parunāties ne tikai par skaistumkonkursu spozmi un viņas 18 kroņu kolekciju. Atzīšos, ka mans plāns sākumā bija uzzināt ko vairāk tieši par skaistuma kultu un skaistumkonkursu aizkulišu netīro pusi (par ko arī varēsi lasīt), bet mūsu saruna beigās ievirzījās daudz dziļākā gultnē, skarot arī personiskus Alisas pārdzīvojumus. 

​Neatlaidība, spēja sapņot cēli un smags darbs Alisai karjerā devis ir nenoliedzami daudz, bet arī prasījis savu “asins un sviedru” tiesu, kas liek pagurt, izdegt un saļimt bezcerībā. Bet Alisa jau prot kā Fēnikss atdzimt no pelniem un izplest savus spārnus no jauna – un ticiet man, arī to viņa ir spējusi sevī ietrenēt!

Kronēta kā “Miss Multiverse” otrā Vice Miss, ieguvusi titulu "Miss Alpha female 2022", kā arī vēl pieci mājās atvesti tituli par teicamu dažādu uzdevumu izpildīšanu. Šie panākumi un iespaidi Dominikānā gan jau vēl tagad tevi atmiņās paceļ nedaudz virs zemes?

Protams, milzīgs un neaprakstāms bija prieks atgriezties mājās, Latvijā ar septiņiem jauniem tituliem un 18. kroni manā kolekcijā (red. piezīme: starp citu, Alisas kroņu kolekcija ir vislielākā Latvijā). Konkursam bija vairāk nekā 100 dalībnieču pieteikumu. No viņām tika izvēlētas 12 meitenes, kuras ceļoja uz Dominikānu, lai piedalītos finālā. Divas nedēļas dienu no dienas mēs piedalījāmies dažādos pārbaudījumos – sākot no neskaitāmiem IQ testiem...

IQ testi un vēl dažādi pārbaudījumi? Kā tad ar parametru mērīšanu, skaistuma svēršanu...

“Miss Multiverse” konkursā nosaka, cik katra no dalībniecēm ir ne tikai skaista, bet arī multifunkcionāla un daudzpusīgi attīstīta, tāpēc arī visu šo laiku sacentāmies dažādos pārbaudījumos. Patiesībā es visvairāk lepojos ar saņemto titulu “Miss Intelligent” lentu, jo šajos pārbaudījumos saņēmu maksimālo punktu skaitu. Ļoti daudz bija sacensības arī dažādos sporta veidos – golfā, peldēšanā, veikbordā, kurā triumfēju. Bija arī sacensība uz izdzīvošanu – mums bija jāpavada džungļos viena diennakts.

Nudien, izklausās pēc realitātes šova! Kā bija izdzīvot dabā bez spoguļa, dušas un ar koptu manikīru?

Smejas.

Jā, tā bija vesela diennakts īstos džungļos. Mums bija pašām jāsagādā malka, jāiekur uguns, jāsameklē barība, jāiekārto guļvieta. Tā bija īsta cīņa ar savām bailēm, jo visapkārt kaut kas čab un kustas un tu neko naktī neredzi. Tad visi tie zirnekļi, krabji, moskīti... Bija meitenes, kuras tieši šajā nestandarta pārbaudījumā salūza un padevās. Arī man nebija viegli, bet es izturēju. Bet citādi šis viss bija milzīgs piedzīvojums, kas paliks atmiņā uz mūžu, un esmu pateicīga, ka man bija tā iespēja tur būt.

Minēji, ka visvairāk lepojies ar “Miss Intelligent” lenti, par ko tev pienācās pārējās?

Vēl man liels prieks par “Miss Charity” titula saņemšanu, kas nozīmē – par ieguldījumu labdarības projektā par izglītības iestādes būvniecību nabadzīgajos Dominikānas reģionos. Tāpat pagodināta jutos, saņemot sievišķīgākos titulus – “Miss Alpha female” un “Miss elegance”; “Miss leadership”, kas tika dots par manām līdera dotībām, par savu cīņas garu un neatlaidību; “Miss business”, kas simbolizē lietišķās kompetences.

Saki godīgi, vai redzēji sevi arī “Miss Multiverse” karalienes kroni galvā?

Es zinu, ka atbilstu konkursa galvenajam karalienes titulam, jo šo 10 gadu laikā esmu daudz strādājusi un sevi pulējusi kā dārgakmeni. Es zinu, kas ir nepieciešams, lai spētu konkurēt pasaules skaistuma arēnā.

Mājās pārvedi Vice Miss kroni, kas, manuprāt, ir lieliski, bet kaut kā dzirdu tavā balsī rūgtumu...

Es pārdzīvoju zaudējumus sportā (red. piezīme: Alisa ir profesionāla daiļslidotāja un trenere – par to lasi zemāk) un skaistumkonkursos, ja zinu, ka rezultāti nav objektīvi. Mēs ar austrālieti bijām abas galvenās pretendentes uz šī konkursa uzvaru, jo pusē no uzdevumiem labākus rezultātus uzrādīja viņa, bet otru pusi augstākos vērtējumus saņēmu es. Bija tā – viņa vai es. Bet beigās uzvarēja amerikāniete, kas nudien bija izbrīns. Protams, politiskajā ziņā man nebija izbrīns, bet jautājumi radās, kad zināji viņas rezultātus visos šajos pārbaudījumos. Es esmu reāliste un man patīk, ja konkursos ir spēcīga konkurence, tas manī ceļ motivāciju cīņai sevi parādīt vislabāk. Tāpēc ir sāpīgi, ka zini, ka esi startējusi labi un patiesi jūties kā viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru, bet uzvar meitene, kura vispār konkursa ietvaros nav sevi parādījusi nekā, bet uzvaru, piemēram, apmaksājuši sponsori vai ir politiskās spēlītes. Un to nevar nepamanīt, jo figurē vienas un tās pašas dalībvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu