Tā nav neierasta prakse, ka slavenības iegādājas profesionālā sporta kluba akcijas, bet retāk ir dzirdēts, ka tās kļūst par komandu īpašniekiem. Raiens Renoldss un viņa kolēģis Robs Makelhenijs kļuva par pilntiesīgiem futbola kluba saimniekiem, bet aktieri neiegādājās ne Madrides "Real" vai Totenhemas "Hotspur" vienību, bet gan Anglijas piektās līgas futbola komandu "Wrexham". Tobrīd lielākā daļa kājbumbas fanu šādu nosaukumu dzirdēja pirmo reizi.

"Wrexham" fani ar jauno īpašnieku atnākšanu saista jaunas cerības, jo viņu komanda piektajā līgā ir spēlējusi vairāk nekā 14 sezonas. Reksemas pilsētā dzīvo vairāk nekā 65 000 iedzīvotāju, galvenokārt iedzīvotāji iztiku pelna  tirdzniecības nozarē, dominē akmeņogļu un tērauda eksports. Velsas futbola vienība tika izveidota tālajā 1864. gadā, "Wrexham" ir trešais vecākais klubs Lielbritānijā. Gan pilsēta, gan futbola klubs ir piedzīvojuši grūtus laikus.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem futbola komanda gandrīz pilnībā pazuda no kartes, to no bankrotēšanas izglāba lojālie fani, kas septiņu stundu laikā bija spējīgi saziedot ap 140 000 eiro. Kluba atbalstītājiem bijusi sāpīga pieredze ar īpašniekiem, viņi raugās ar lielām bažām uz katru jauno komandas saimnieku, jo iepriekš klubs bijis parādos, tuvu izkrišanai uz zemāku līgu, vēsturiskais stadions "Ravecourse Ground" bijis tuvu pārdošanai vai likvidācijai.

Paraugoties uz kluba sasniegumiem, "Wrexham" nekad nav spēlējusi futbola zenītā - Anglijas premjerlīgā. Vienība 87 sezonas pēc kārtas spēlējusi Top-4 līgās, 23 reizes iegūts Velsas kauss, kas ir rekords, 22 reizes nācies samierināties ar otro vietu.

Kopš 2020. gada novembra komanda sākusi piedzīvot atdzimšanu, jo par īpašniekiem kļuva Holivudas zvaigznes Reinoldss un Makelhenijs. Abi aktieri komandā investēja ap 2,5 miljoniem ASV dolāru. Pilsētas iedzīvotāji cer, ka pēc vairāku gadu ciešanām klubs virzīsies tikai uz augšu. Bet kāda bija kino zvaigžņu motivācija iegādāties mazpazīstamo komandu?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp