Jau kārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona ir pāri pusei. Un jau kārtējo reizi Vašingtonas "Wizards" atrodas pozīcijā, kur nevēlas būt neviena komanda. Tādās situācijās kaut ko ir jāmaina. "Wizards" gadījumā jāsāk ar Kristapu Porziņģi.

Un šis nav "uzbrauciens" latviešu basketbolistam, kurš šosezon demonstrē savas karjeras, iespējams, labāko sniegumu, pretendējot uz vietu Visu zvaigžņu spēlē. Bet tieši tāpēc viņš, iespējams, ir lielākā "Wizards" "problēma", ja tādu terminu Porziņģa sakarā šogad vispār var atļauties jebkādā kontekstā locīt.

Amerikāņiem profesionālajā sportā ir tāds termins kā "tankošana" ("tanking"), kas nozīmē, ka komandas apzināti cenšas zaudēt spēlēs, lai turnīra tabulā noslīdētu pēc iespējas zemāk, tādējādi cerot uz labākām izredzēm gaidāmā drafta loterijā.

"Wizards" bilance šobrīd ir 17-24 (publikācija veidota pirms 12. janvāra mača pret Čikāgas "Bulls"), kas viņiem dod tikai 12. vietu Austrumu konferencē. Ir laiks darbināt "tanku", un pirmais 2,21 litrs degvielas tā bākā ir Kristapa Porziņģa aizmainīšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp