“Latvijas valsts meži” (LVM) ir otrs vērtīgākais Latvijas uzņēmums, kura vērtība ir ap pusotru miljardu eiro. Nesūdīga arī aizvadītā gada provizoriskā peļņa – 240 miljoni eiro. LVM katru gadu ziedo naudu dažādām biedrībām un nodibinājumiem, kas pārsvarā saistīti ar kultūru vai sportu. Šogad ziedojumu piešķiršana apturēta, un pārsteidzošā kārtā jāsaka – labi, ka tā.

LVM ziedojumus ierasti saņēma fonds “Ziedot.lv”, Latvijas Samariešu apvienība, Latvijas Bērnu fonds, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un citi. It kā taču viss ļoti labi un skaisti, visiem uzskaitītajiem tiešām nepieciešams jebkurš atbalsts, kāpēc lai kāds priecātos par tā apturēšanu, vai ne?

Bet nelabais, kā jau ierasts, slēpjas niansēs, kuru ikgadējā mežu ziedojumā šogad ne mazums. Pats galvenais klupšanas akmens šoreiz viennozīmīgi bija plāns paralēli jau ierastajiem ziedojumiem kultūras, sporta, izglītības un sociālās palīdzības veicināšanai, iešķiebt naudu arī sešām pašvaldībām, kuras pilnīgi nejaušas sakritības rezultātā atrodas Nacionālās apvienības (NA) un “Apvienotā saraksta” (AS) pārraudzībā.

Liepāja un Ogre katra saņemtu pa 600 000 eiro, Sigulda un Jēkabpils pa 500 000, Zvejniekciems – 86 839, bet Gulbenes novads – 50 000 eiro. Ticu, ka daudziem, gluži kā man, lasot šīs rindas, kaut kur zemapziņā Sergeja Jēgera balsī ieskanas: “Kāda laimīga sagadīšanās...”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X