Jēkabpils ir neliela, bet pašpietiekama, tīra un omulīga pilsēta. Tāpat kā citās līdzīgās vietās arī šeit dzīve iet savā mērenā tempā. Tomēr pirms dienas situācija krasi mainījās. Iemesls - pēdējo gadu lielākie plūdi, kā rezultātā tika izsludināts sarkanais brīdinājums. Desmitiem pagrabu vai pat māju pirmo stāvu atradās zem ūdens. Turklāt applūda arī atsevišķas ielas un zemes gabali blakus upei, kā arī tika slēgti vairāki ceļi un uzsākta iedzīvotāju evakuācija. Tiešsaistes žurnāla KLIK žurnālisti devās uz notikumu epicentru, lai savām acīm ieraudzītu, kā tur šobrīd izskatās.

Pirmā atziņa, ka noticis kas nopietns, rodas gandrīz uzreiz, iebraucot pilsētā. Šķietami ne tikai plūdi, bet arī mašīnu satiksme ir lielākā, ko Jēkabpils pieredzējusi pēdējos gados.

Vietējo uz ielām arī ir diezgan daudz. Proti, tuvojoties Daugavai, aculiecinieku paliek arvien vairāk. Par spīti policijas aicinājumam nestaigāt pa aizsargdambi, cilvēki turpina bildēt un filmēt iespaidīgos ledus krāvumus. Ne applūdušie ceļi, kur ūdens līmenis dažviet pārsniedz trīsdesmit centimetrus, ne slidenās ielas neaptur iedzīvotāju vēlmi apspriest notiekošo un pastāstīt par vietām, kur situācija ir “vistrakākā”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X