Pagājis pusgads un laiks atkal veidot hokejistu pussezonas topus. Kādā no saviem iepriekšējiem rakstiem noteikti esmu norādījis, ka Latvijas hokejā notiek pamatīgas izmaiņas. Pamazām no skatuves noiet astoņdesmitajos dzimušie, arvien uzstājīgāk uz augšu virzās 21. gadsimtā dzimušie.

Droši vien, ka kāds no t.s. vecajiem vēl izšaus un liks par sevi runāt. Kā tas noticis arī ar vārtsargu Kristeru Gudļevski. Pērn uzspēlējis Slovākijas čempionātā, kur "Slovan" vienībā viņš pat nebija pirmais vārtu sargātājs, skrīverietis dabūja darbu Zviedrijas SHL. Kas, protams, ir pakāpiens uz augšu. Jevles "Brynas" gan bija tikai tāda epizode Kristera biogrāfijā. Lai atdzimtu Allsvenskan līgas klubā "Modo".

10. (8.) Ēriks Vītols "Zemgale"/Jelgava/Mestis/OHL

KK, 2, 2.46, 93.1, 0-1/1

Mestis, 17, 3.04, 90.8, 4-9/3

OHL, 5, 0.99, 95.28, 4-0/1

Latvija (izlase), 3, -, -, 1-1/1

(Līga, spēles, vidēji spēlē zaud. vārti, atvairīto metienu %, uzvarētas-zaudētas spēles/OT)

Kurš ir "Zemgales" pirmais vārtsargs? Tas, kurš vairāk tiek vārtos Somijas Mestis līgā. Un tas ir Vītols! Kaut arī Somijā maķenīt labāka statistika ir Rihardam Cimermanim. Loģiski, ka Latvijas čempionātā (OHL) jelgavnieku vārtus Vītols sargā tikai mačos pret līderiem. Kontinentālajā kausā arī viņš bija pirmais numurs. Ēriks bijis vārtos arī Latvijas izlases trīs oficiālajos rudens mačos – 6:3 pret Norvēģiju novembrī, 4:3 (OT) pret norvēģiem decembrī, kā arī gandrīz puses spēles (28:54) zaudējumā Slovākijai (1:6), Vītolam neķerot četras ripas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp