Futbola skolas "Metta" audzēknis Raimonds Krollis kļuvis par pirmo futbolistu pēc ilgāka pārtraukuma, kurš no Latvijas virslīgas uzreiz devies uz kādu no piecām labākajām līgām Eiropā. Viņš parakstījis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību "Spezia", kaut darījums 19. janvāra rītā vēl nebija izziņots oficiāli.

21 gadu vecais uzbrucējs līdz 2021. gadam pārstāvēja "Mettas" sistēmu, kur arī tika izaudzināts par profesionāli. Nākamo soli rīdzinieks spēra 2021. gadā, kad pievienojās ambiciozajai "Valmieras" vienībai. Vidzemnieki togad palika otrajā vietā "Optibet" virslīgā, bet jau 2022. gadā kļuva par Latvijas čempioniem. Ar kapteini Krolli priekšgalā.

Par 36 kārtas ilgās sezonas rezultatīvāko spēlētāju ar 24 gūtiem vārtiem kļuva tieši viņš, apliecinot daudzu lietpratēju sacīto, ka laiks iepeldēt dziļākos ūdeņos. Līdz pat janvāra vidum gan nebija skaidrs, cik dziļam baseinam piemērota Kroļļa pašreizējā peldētprasme.

Patiesības labad jāteic, ka tas joprojām nav skaidrs, bet Raimonds gatavs vilkt peldcepuri, likt brilles un lēkt Itālijas A sērijas okeānā. Cerams, ka viņam tas neizrādīsies aprijošs atvars, no kura netikt ārā.

KLIK nolēma apkopot futbola lietpratēju viedokļus par Kroļļa pāreju uz 15. vietā 20 komandu konkurencē šobrīd atrodošos Spēcijas klubu. Līgums esot parakstīts pēc sistēmas 4+1. Lūk, futbola lietpratēju sacītais.

Dainis Kazakevičs, Latvijas futbola izlases galvenais treneris

"Tas ir ļoti, ļoti būtisks solis uz priekšu. Ne tikai Raimondam vien. Pēdējos gados latviešu spēlētāji no vietējiem klubiem nav pārgājuši uz kādu no labākajām Eiropas līgām. Krollis šādam solim bija nobriedis, jo pērn bija labākais snaiperis un spēlētājs Latvijas virslīgā. Tā ir loģiska un pozitīva viņa karjeras attīstība. Tagad jau sākas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp